Salát z olihní, krevet, kaparů a zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rukola
  • 350 g Olihně
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Med akátový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 295.8 mg
  • Draslík 558.2 mg
  • Vláknina 10819.2 mg
  • Vitamín A 10819.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme olihně a neloupané krevety. Olihně pokrájíme na kroužky silné 0.5 cm. Oškrabanou mrkev omyjeme a nakrájíme na plátky. Cuketu a papriky omyjeme, z paprik odstraníme žebra s jadérky a vše nakrájíme na tenké hranolky dlouhé asi 5-6cm.

  • 2

    Připravíme si citrónový dresing: v misce smícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Dále si smícháme v druhé misce 1 lžičku balsamicového octu se 1 lžičkou medu a směs odložíme.

  • 3

    V hrnci přivedeme do varu 3 litry vody se solí, vložíme do ní připravené mořské plody, na plátky pokrájený omytý chemicky neošetřený citrón a zeleninu. Vše povaříme pouze 2 minuty. Poté olihně s krevetami a zeleninou scedíme, citrón odstraníme, směs necháme okapat a pak ji dáme do větší mísy. Po chvilce do teplých mořských plodů přidáme kapary, vše přelijeme dresingem, salát dobře promícháme a necháme 1-2 minuty odpočívat.

  • 4

    Na servírovací talíře poklademe omyté a okapané lístky rukoly, na ni dáme směs mořských plodů se zeleninou, vše opatrně pokapeme připraveným balsamicovým octem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu