Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 64 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1145.5 mg
- Vláknina 8318 mg
- Vitamín A 8318 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chobotnici očistíme, vyndáme meč, vnitřnosti a propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-40 minut, záleží na velikosti chobotnice. Měkkou chobotnici odstavíme z plotny a necháme v hrnci 15 minut chladnout. 
- 
                                2Papriku grilujeme v troubě, až zčerná, necháme vychladnout v igelitovém sáčku a oloupeme. Dáme do mixéru, přidáme česnek, mandle a rozmixujeme na kaši. Za stálého chodu mixéru přilíváme olej a ocet. Přimícháme 125 ml vody a nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme. 
- 
                                3Před podáváním nakrájíme chapadla na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a promícháme, aby se kousky masa pokryly omáčkou. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát. 
- 
                                4
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        