Fusilli s chobotničkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Olej olivový
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 60 g Pažitka
  • 5 g Pepř černý celý
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 500 g Chobotnice
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 657.8 mg
  • Vláknina 9290 mg
  • Vitamín A 9290 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme.

  • 2

    Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno.

  • 3

    Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.

  • 4

    Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.

  • 5

    Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku.

  • 6

    Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami.

  • 7

    Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme.

Komentáře k receptu