Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 47 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1732.6 mg
- Vláknina 14935 mg
- Vitamín A 14935 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 50.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chobotnici vložíme do velké pánve, posypeme solí a ve vlastní šťávě necháme zvolna dusit cca 45 minut. Během dušení ji vyjmeme, ponoříme do hrnce s vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vrátíme do pánve. Tento postup 4x zopakujeme. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme nasekaný česnek, rajčata i se šťávou a chilli koření, cca 10 minut povaříme. Poté přisypeme na tenké plátky nakrájené brambory a vaříme dalších 5 minut. Vložíme chobotnici i se šťávou, ve které se dusila, osolíme dle chuti a bez pokličky vaříme dalších 20 minut. Vmícháme hrášek a necháme vařit ještě 10 minut doměkka. Omáčka nám musí částečně zredukovat. 
- 
                                3Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        