Ořechové fazole s mandlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 5.5 mg
 - Draslík 484.5 mg
 - Vláknina 8908.1 mg
 - Vitamín A 8908.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké bílé máslové fazole si namočíme přes nos do studené vody.
 - 
                                2
Druhý den fazole povaříme v té samé vodě 10 minut, vodu slijeme, fazole zalijeme čistou vodou a vaříme je pod pokličkou doměkka přibližně 1 hodinu.
 - 
                                3
Scezené fazole pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy, přidáme k nim nastrouhané ořechy, cukr, vanilkový cukr, skořici a vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do celofánu a necháme 30 minut odležet.
 - 
                                4
Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce porce, které si pomocí dlaní vyformujeme kuličky a do každé zastrčíme oloupanou mandli.
 - 
                                5
Ořechové fazole poskládáme do papírových košíčků a před podáváním je ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicovým cukrem.