Jablečná zemlbába s tvarohem
Suroviny
- 100 g Hrozinky
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Veka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 140.7 mg
 - Draslík 228.9 mg
 - Vláknina 2305.7 mg
 - Vitamín A 2305.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veku nakrájíme na plátky, tvaroh rozšleháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky.
 - 
                                2
Do tvarohu vmícháme jablka, cukr a strouhanou citronovou kůru.
 - 
                                3
Do olejem vymazaného pekáče vkládáme střídavě veku, kterou pokapeme třetinou rozpuštěného másla a potřeme tvarohem s jablky, na něž nasypeme třetinu hrozinek a posypeme špetkou skořice. Vrchní vrstva musí být plátky veky. Vše poté zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a špetkou muškátového oříšku a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch veky nezrůžoví.
 - 
                                4
Porce servírujeme sypané moučkovým cukrem.