Obalovaný kapr smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 485 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 287.7 mg
 - Draslík 923.2 mg
 - Vláknina 1518.4 mg
 - Vitamín A 1518.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny marinovat, během marinování porce obracíme.
 - 
                                2
Poté porce vyjmeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Porce smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším plameni, aby se kapr dobře propekl.