Mlíčí v křenovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mlíčí z kapra
  • 130 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Bazalka
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 113.2 mg
  • Vláknina 373 mg
  • Vitamín A 373 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mlíčí očistíme, opláchneme a asi pět minut vaříme ve vodě osolené špetkou soli. Poté je scedíme a necháme okapat, osušíme a rozdělíme na porce, které potřeme hořčicí, zakapeme citronovou šťávou a posypeme drcenou bazalkou. Takto připravené mlíčí obalíme v mouce, v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku.

  • 2

    Těstíčko připravíme pečlivým ušleháním vína s vejcem, špetkou soli, jemně strouhaným křenem a moukou.

Komentáře k receptu