Paštika ze zaječího předku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 688.4 mg
 - Draslík 785.1 mg
 - Vláknina 915.8 mg
 - Vitamín A 915.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky, očištěná játra jemně umeleme, veku namočíme do mléka.
 - 
                                2
Na pánvi orestujeme slaninu s cibulí, přidáme maso a dusíme, až je maso měkké. Poté maso umeleme spolu s vymačkanou houskou a přidáme k umletým játrům. Vmícháme mleté koření, sůl, rozšlehaná vejce a víno. Vypracujeme kompaktní hmotu. Zhruba hodinu a půl vaříme v pudinkové formě nebo v zavařovací sklenici s twist uzávěrem.
 - 
                                3
Paštiku necháme vychladnout do druhého dne.