Velikonoční koláč z listového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 186.1 mg
 - Draslík 80.4 mg
 - Vláknina 2963.3 mg
 - Vitamín A 2963.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, na dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
 - 
                                3
Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
