Velikonoční vajíčkový salát se žampiony
Suroviny
- 150 g Ředkvička
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 150 ml Jogurt bílý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 450.5 mg
 - Draslík 371.5 mg
 - Vláknina 3903.1 mg
 - Vitamín A 3903.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce našleháme jogurt se smetanou a olejem. Vmícháme hořčici, cukr a podle chuti sůl a pepř. Zálivku necháme vychladit.
 - 
                                2
Do servírovací mísy vsypeme na proužky nakrájený salát, na dílky nakrájené rajče, plátky žampionů a na kolečka nakrájené ředkvičky. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                3
Každou porci salátu ozdobíme osminkami natvrdo uvařených vajec a přelijeme zálivkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

