Rolky z lilku
Suroviny
- 250 g Lilek
 - 200 g Rajčata
 - 200 g Mozzarella
 - 200 g Tuňák v oleji
 - 100 g Mandle
 - 30 g Petržel - nať
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 1 dl Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 643.1 mg
 - Vláknina 12564.5 mg
 - Vitamín A 12564.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 17.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý.
 - 
                                3
Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi.
 - 
                                4
Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
 - 
                                5
Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme.