Pomeranče v čokoládě.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 47.5 mg
 - Vláknina 2469.2 mg
 - Vitamín A 2469.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do širšího kastrůlku vsypeme cukr, přidáme med, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
 - 
                                2
Omyté pomeranče osušíme, nakrájíme na 1 cm široká kolečka, naskládáme do horké cukrové vody. Povaříme na mírném ohni 5 minut, poté stáhneme ze sporáku a necháme pomeranče v cukrové vodě po celou noc vychladnout.
 - 
                                3
Kolečka pomerančů vybereme z vody, naskládáme na mřížku a necháme dobře okapat. Naplněný rošt vložíme do teplé trouby, pod rošt položíme plech, při 60 - 70 stupňové teplotě s pootevřenými dvířky pomeranče sušíme 240 minut. Následně vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Vychladlé pomeranče do půlky namočíme do rozpuštěné teplé čokolády v teflonové pánvi. Skládáme je opět na rošt, čokoládu necháme zatuhnout.