Čokoládoví ježci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 28.8 mg
- Vláknina 1052.5 mg
- Vitamín A 1052.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin. 
- 
                                2Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. 
- 
                                3Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut. 
- 
                                4Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        