Vraní koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 63.5 mg
  • Vláknina 4483.2 mg
  • Vitamín A 4483.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme do pěny, přidáme med, vejce, hladkou mouku, prášek do pečiva a trochu vody. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný asi 1,5 cm. Vykrajujeme z něj malé kulaté koláčky a urovnáme je na tukem vymazaný a pomoučený plech. Každý koláček uprostřed trochu zmáčkneme a do důlku vložíme jednu oloupanou mandli.

  • 3

    Koláčky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dozlatova.

  • 4

    Upečené koláčky necháme alespoň tři dny odležet a potom je podáváme.

Komentáře k receptu