Skořicová srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Ořechy lískové
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Poleva čokoládová bílá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Kardamom
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 110.5 mg
  • Vláknina 3392.5 mg
  • Vitamín A 3392.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, mletých oříšků, moučkového cukru, pomerančové šťávy, 1/2 lžičky skořice, kardamomu, másla a žloutku vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme asi 2 hodiny.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát silný 1/2 cm a tvořítkem vypichujeme srdíčka. Urovnáme ja na plech, potřeme vodou a posypeme skořicí a cukrem. Pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu