Vanilkové hvězdičky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 17 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 248.4 mg
- Vláknina 4442.4 mg
- Vitamín A 4442.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bílky s 225 g cukru, dření z vanilkových lusků a citronovou šťávou ušleháme na pevný sníh. Přimícháme mleté mandle a těsto necháme chladit asi 2 hodiny. 
- 
                                2Těsto vyválíme mezi dvěma fóliemi na plát a tvořítkem vypichujeme hvězdičky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia 10-15 minut. 
- 
                                3Zbylý cukr rozpustíme v 6 lžících vody a za vysoké teploty necháme zkaramelizovat. Pomocí lžíce ozdobíme hvězdičky karamelovými nitkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        