Kapr po vinařsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Česnek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Kapr obecný
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 738.9 mg
  • Vláknina 1607.5 mg
  • Vitamín A 1607.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme z kapra šupiny, vykucháme ho, promyjeme, osolíme a lehce obalíme v mouce. V pánvi ho osmažíme na mírném plameni na rozehřátém másle, zalijeme vínem, necháme víno vyvařit, přidáme rajčatový protlak rozředěný v 1 dl vlažné vody a uvedeme směs do varu. Je-li třeba, přilijeme ještě trochu vody.

  • 2

    Oloupeme stroužky česneku, vyřízneme z nich případný zelený střed. Omyjeme a osušíme petrželku, nasekáme ji společně s česnekem. Kapra vykostíme, přemístíme rybí maso s omáčkou na servírovací mísu, posypeme vše nasekanou směsí petrželky s česnekem a ihned podáváme na stůl.

Komentáře k receptu