Salát z fenyklu s konzervovaným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Losos ve vlastní šťávě
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 47 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 246.2 mg
  • Vláknina 2572 mg
  • Vitamín A 2572 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl zbavíme výhonků, opláchneme ho a nakrájíme na silnější nudličky, vhodíme do vroucí vody osolené špetkou soli a asi tři minuty povaříme. Poté ihned scedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V mezičase si připravíme zálivku smícháním citronové šťávy, soli, cukru a vody.

  • 3

    Vychladlý fenykl dáme do mísy, přelijeme zálivkou, poklademe scezeným lososem nakrájeným na nudličky a zdobíme posekaným koprem.

Komentáře k receptu