Vánoční zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Houby sušené
  • 10 g Bobkový list
  • 200 g Vepřové koleno uzené
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 1011.8 mg
  • Vláknina 11835 mg
  • Vitamín A 11835 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lák z kysaného zelí vylijeme do hrnce, přidáme cukr, houby, česnek, bobkový list, maso a vaříme asi 40 minut. Když je maso uvařené, vyndáme ho z hrnce, nakrájíme na kostky a necháme stranou.

  • 2

    Smetanu smícháme s moukou, vylijeme do hrnce, zahustíme polévku, dáme zpátky nakrájené maso a necháme projít varem.

  • 3

    Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu