Tyčky makové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 245.9 mg
  • Vláknina 5271.4 mg
  • Vitamín A 5271.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále zpracujeme nastrouhané brambory s moukou a práškem do pečiva. Přidáme rozdrobený tuk, cukr a vše spojíme vejcem a mlékem. Okořeníme citronovou kůrou a osolíme.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát a nakrájíme jej na kratší tyčinky. Potřeme je máslem a posypeme mákem. Pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu