Skořicové hvězdy s vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 400 g Mandle mleté
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 333 mg
  • Vláknina 6132.4 mg
  • Vitamín A 6132.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Po částech do něj vmícháme moučkový cukr a vanilkový cukr, z hmoty odebereme 4 lžíce, necháme stranou.

  • 2

    Do sněhu vmícháme skořici a mleté mandle. Z těsta na válu posypaném cukrem vyválíme plát silný půl centimetru. Těsto i váleček můžeme lehce poprášit moukou, tvořítkem vypichujeme hvězdy (tvořítko namáčíme v cukru, aby se těsto nelepilo).

  • 3

    Hvězdy urovnáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme opatrně je sněhem.

  • 4

    Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut.

Komentáře k receptu