Pusinky v cukrovém sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 16 ml Olej stolní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1108 kcal
  • Sacharidy 196 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 277.6 mg
  • Draslík 84.8 mg
  • Vláknina 3963.5 mg
  • Vitamín A 3963.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme odpalované těsto. Vodu osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu, poté vmícháme mouku a za velice pečlivého míchání odpalujeme 6 minut. Necháme chvíli zchladnout a vmícháme vejce.

  • 2

    Ze vzniklého těsta tvarujeme oválky, uprostřed zmáčknuté. Ruce máme potřené olejem, jinak by se nám těsto příliš lepilo.

  • 3

    Cukr svaříme s vodou v hustý sirup, přidáme citrónovou šťávu a necháme vychladnout.

  • 4

    Připravené pusinky smažíme v oleji a ještě horké máčíme do cukrového sirupu nejméně na 10 minut.

Komentáře k receptu