Mouřenínci z čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Mandle
  • 225 g Cukr moučkový
  • 55 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 0.125 kávová lžička Tresť mandlová
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 349.7 mg
  • Vláknina 14386.2 mg
  • Vitamín A 14386.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na teplotu 170 °C, na dva plechy dáme pečicí papír a každý potřeme tukem.

  • 2

    Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Do mísy nasypeme jemně mleté oloupané mandle, přidáme prosátý cukr a mouku, bílky, vanilkový cukr, mandlovou tresť a vše dobře promícháme. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu řádně promícháme. Vznikne dost tuhá směs. Pokud je řídká, necháme ji ztuhnout v chladničce.

  • 3

    Z hmoty tvoříme v dlaních kuličky zhruba velikosti vlašského ořechu, klademe je na plech ve vzdálenosti asi 2,5 centimetru od sebe a mírně je stlačíme. Mašlovačkou je potřeme vodou a posypeme moučkovým cukrem. Pečeme je přibližně 12 minut. Hotové placičky necháme na sítu vychladnout.

Komentáře k receptu