Čokoládová kolečka s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Máslo čerstvé
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 30 g Čokoláda na vaření
  • 115 g Ořechy vlašské
  • 225 g Cukr moučkový
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 95.4 mg
  • Draslík 104.4 mg
  • Vláknina 4695.6 mg
  • Vitamín A 4695.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy jemně posekáme, obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl. V jiné míse ušleháme máslo (pokojové teploty) do pěny, přidáme cukr a vyšleháme do lehké pěny. Do pěny opatrně vmícháme vejce rozšlehaná s vanilkovým cukrem, rozpuštěnou čokoládu, mouku a na závěr ořechy.

  • 2

    Těsto rozdělíme na čtyři díly, z nichž vypracujeme válečky o průměru asi pět centimetrů. Každý váleček zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.

  • 3

    Připravíme dva plechy, které vymažeme tukem a troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 4

    Z válečků krájíme ostrým nožem kolečka 5 mm silná, klademe na plech a pečeme 10 minut. Kolečka necháme na sítu vychladnout.

Komentáře k receptu