Žloutkové rohlíčky ke kávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 1254 mg
  • Vitamín A 1254 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a mouku.

  • 3

    Z těsta utvoříme váleček asi 4cm v průměru a nakrájíme dílky. Z každého dílku tvarujeme rohlíček ve tvaru podkovy. Po vykynutí potřeme rohlíčky rozšlehaným bílkem a upečeme je na pomaštěném plechu.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu