Chodská vánoční husa na jalovci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Husa domácí
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 514.6 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Domácí, dobře očištěnou husu (bez drůbků) omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme (i zevnitř), posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hřbet a boky posypeme drceným jalovcem. Tuk pod křídly propíchneme vidličkou a husu dáme na pekáč. Podlijeme ji vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na na 190°C - 200°C asi 2 hodiny. Husu poléváme často výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.

  • 2

    Měkkou husu se zlatohnědou kůrkou rozporcujeme a servírujeme.

Komentáře k receptu