Vánoční celerový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Ořechy vlašské
  • 70 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 20 ml Brandy
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 762 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 383.7 mg
  • Vláknina 6393.5 mg
  • Vitamín A 6393.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer omyjeme, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, potom pomerančovou šťávou, dochutíme solí, přilijeme olej a promícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, spolu s na hrubém struhadle nastrouhanou Nivou vložíme do misky. Salát ochutnáme, podle vlastní chuti dopepříme, vlijeme brandy a ještě jednou promícháme.

  • 2

    Hotový salát dáme do ledničky odležet a vychladit. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých salátových mističek a podáváme.

Komentáře k receptu