Vánoční chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí sušené
  • 250 g Hrozinky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Ořechy lískové
  • 6 g Skořice mletá
  • 125 g Cukr moučkový
  • 125 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 125 g Křížaly (sušená jablka)
  • 60 g Mouka mandlová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1107 kcal
  • Sacharidy 164 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 136 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 922.5 mg
  • Vláknina 23410.5 mg
  • Vitamín A 23410.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme změklé máslo, skořici a sůl. Na závěr vmícháme droždí.

  • 2

    Přisypeme hrozinky, mandlový prášek, křížaly, oříšky a kandovanou pomerančovou kůru.

  • 3

    Dobře promícháme.

  • 4

    Zapékací formu na chlebíček vyložíme papírem a naplníme těstem.

  • 5

    Pečeme při 175 °C 75 minut.

  • 6

    Upečený chléb necháme zcela vystydnout, poté vyklopíme z formy a pokrájíme na plátky.

Komentáře k receptu