Jablečná štola s vlašskými ořechy a obilnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ovesné vločky
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 150 g Cukr třtinový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 110.8 mg
  • Draslík 412.8 mg
  • Vláknina 7465 mg
  • Vitamín A 7465 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nasekáme nahrubo vlašské ořechy, smícháme s moukou, třtinovým cukrem a skořicí. Poté přimícháme 50g másla, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme stranou.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme oblilné vločky a ještě krátce prošleháme. Směs necháme 5minut odstát.

  • 3

    V kastrůlku pomalu rozehřejeme 50g másla, přilijeme ho ke směsi vajec a důkladně promícháme.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 5

    Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Poté přimícháme cukr a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček, uhladíme a posypeme ořechovou směsí.

  • 6

    Štolu pečeme zhruba 60minut.

Komentáře k receptu