Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 373.9 mg
- Vláknina 4344 mg
- Vitamín A 4344 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, pažitku najemno nasekáme. 
- 
                                2Do vroucího bujónu vložíme brambory, pórek a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce a brambory s pórkem do vývaru propasírujeme. Do polévky zašleháme rajčatovou šťávu, smetanu, přidáme sůl a promícháme. 
- 
                                3Polévku podáváme s pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        