Velikonoční hlavička I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pažitka
  • 1 hrst Kopřiva
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 97994 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 236.1 mg
  • Draslík 482.9 mg
  • Vláknina 3454 mg
  • Vitamín A 3454 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krupice a osoleného mléka uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.

  • 2

    Zatím, co nám kaše bude chladnout, drobně nasekáme vařené a okapané maso (nesmí být na kaši), přidáme do kaše. Přimícháme vejce rozšlehaná do pěny, nasekané petrželové natě, směs dle chuti přisolíme a řádně rozmícháme.

  • 3

    Tuhým tukem vymastíme zapékací mísu, směs do ní urovnáme, pokapeme tukem a upečeme dorůžova.

  • 4

    Pokrm podáváme teplý i studený. Jako přílohy podáváme saláty.

Komentáře k receptu