Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 34 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 285.8 mg
- Draslík 867.3 mg
- Vláknina 14723.8 mg
- Vitamín A 14723.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem. 
- 
                                2Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme na másle. 
- 
                                3Na těsto rozložíme nejprve polovinu slaniny, poté brambory, pórek a nakonec opět slaninu. 
- 
                                4Zalijeme zbytkem vajec, které nejprve rozkvedláme se špetkou soli a pepře a smícháme s nasekanou petrželkou. 
- 
                                5Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova. 
- 
                                6Omeletu nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        
