Víno z čerstvých dřínek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.25 kg Cukr krystal
  • 1 kg Dřínky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 217 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 217 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme a vlažným roztokem přelijeme ovoce. Sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek.

  • 2

    Odložíme na teplé místo a necháme kvasit. Vykvašené víno stáčíme gumovou hadičkou do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, stáčíme do lahví. Zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu