Krevetový koktej s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 80 g Majonéza
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 5 ks Ředkvička
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 411.1 mg
  • Draslík 465.5 mg
  • Vláknina 3267.5 mg
  • Vitamín A 3267.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt vymícháme dohladka, přidáme majonézu, citronovou šťávu a mléko. Vmícháme na osminky nakrájené ředkvičky, šalotku nakrájenou nadrobno a nasekaný kopr. Vše dochutíme solí a pepřem. Misky vyložíme listy salátu, vejcem nakrájeným na čtvrtiny a krevetami, vše vmícháme do omáčky. Ještě jednou dochutíme solí a pepřem a rozdělíme do jednotlivých misek.

Komentáře k receptu