Horká čokoláda s levandulovou vůní

Hodnocení 3x 2x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Čokoláda hořká
  • 1 g Hřebíček
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ml Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Levandule - květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 101.2 mg
  • Draslík 247 mg
  • Vláknina 6284 mg
  • Vitamín A 6284 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme na malé kousky. Mléko přelijeme do hrnce a uvedeme k varu, přidáme smetanu a hřebíček a vaříme 6 minut. Poté odstavíme z plotny, vyjmeme hřebíček a přisypeme kousky čokolády. Bez varu necháme rozpustit. Přilijeme javorový sirup, dochutíme cukrem a přisypeme levanduli. Nápoj vyšleháme v mixéru a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu