Víno z černého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 3.5 kg Rybíz černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 451.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 253.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme vodou. Poté nasypeme do 5l sklenice střídavě s cukrem. Na povrchu rovněž zasypeme cukrem. Sklenici převážeme celofánem a udělíme do něj několik dírek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme stát cca 8 týdnů.

  • 2

    Poté přecedíme přes plátno a zvolna necháme překapat. Rozdělíme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu