Bramboráky z pohankové mouky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 polévková lžíce Mouka pohanková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 485.4 mg
  • Vláknina 5684.9 mg
  • Vitamín A 5684.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme, přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, sůl, pepř, okořeníme majoránkou, nakonec vmícháme pohankovou moukou.

  • 2

    Těsto pomocí lžíce klademe na pánev s horkým olejem a smažíme bramboráky ve tvaru placek po obou stranách do zlatova.

  • 3

    Podáváme horké, vhodnou přílohou je hlávkový salát.

Komentáře k receptu