Kuřecí plátky se svěží salsou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 g Paprika červená
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 714.3 mg
  • Vláknina 3545.8 mg
  • Vitamín A 3545.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osolíme a opepříme, naklepeme na tenčí plátky. Polovinu oleje smícháme s thajskou omáčkou, polovinou limetkové šťávy, osolíme a opepříme. Maso necháme v marinádě odležet 30 minut. Papriky necháme 10 minut péct na grilu, poté oloupeme slupky, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme mango. Pokrájíme chilli papričky. Vše smícháme dohromady, přidáme zbytek oleje, a limetkové šťávy, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.

  • 2

    Marinované maso urgilujeme na rozpáleném grilu. Občas potíráme zbylou marinádou. Servírujeme s mangovou salsou.

Komentáře k receptu