Ryba smažená na egyptský způsob
Suroviny
- 120 g Kambala
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kurkuma
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Citronová šťáva
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 1 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 119.7 mg
- Vláknina 1988.9 mg
- Vitamín A 1988.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso okořeníme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
-
2
Porce pak obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji v pánvi po obou stranách, dokud nemají zlatavou barvu. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný tuk.
-
3
Ryby na servírovacím talíři posypeme jenmě nasekanou petrželkou a přidáme kolečka citronu.