Polévka z cizrny a rajčat

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 5 g Olej olivový
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cizrna konzervovaná
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3358 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 607.7 mg
  • Vláknina 13038 mg
  • Vitamín A 13038 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji smažíme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Poté zasypeme moukou a krátce osmažíme.

  • 2

    Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rozdrobíme bujon, přidáme bobkový list, tymián, kmín, sůl a pepř. Vaříme 10 minut.

  • 3

    Mezitím oloupeme rajčata a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do polévky a 10 minut povaříme.

  • 4

    Přidáme cizrnu a 5 minut vaříme.

  • 5

    Podáváme.

Komentáře k receptu