Švábské špecle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 48.2 mg
 - Vláknina 3446.4 mg
 - Vitamín A 3446.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které bude tvořit bublinky. Necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                2
Prkénko navlhčíme vodou a potíráme ho menšími porcemi připraveného těsta, které postupně odkrajujeme přímo do vařící osolené vody.
 - 
                                3
Když špecle vyplavou na povrch, vyjmeme je a scedíme.
 - 
                                4
Strouhanku opražíme na másle dozlatova a při podávání nasypeme na špecle.
 - 
                                5
Podáváme ke všem druhům masa s omáčkou.