Polévka z Dickensových časů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 93.5 mg
 - Vláknina 5006.3 mg
 - Vitamín A 5006.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Namočený hrách scedíme, propláchneme a společně s nakrájeným kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem, vodou a pomalu přivedeme k varu. Naběračkou s otvory sbíráme během vaření z povrchu polévky pěnu. Když se přestane tvořit pěna, přidáme propláchnutý ječmen, sůl a polévku vaříme na mírném ohni 35 minut. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 2 hodiny. Znovu sesbíráme pěnu a polévku necháme 24 hodin rozležet. Před podáváním ji ohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme.