Jahodový dort s marmeládou
Suroviny
- 300 g Jahody zahradní
 - 70 g Tuk rostlinný
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.75 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Marmeláda jahodová
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 125.8 mg
 - Draslík 96.4 mg
 - Vláknina 2090.6 mg
 - Vitamín A 2090.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umixujeme mouku, cukr moučku, tuk a až bude směs připomínat strouhanku, přidáme jeden žloutek a vodu. Mixujeme, až vnikne koule. Těsto propracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce.
 - 
                                2
Těsto vložíme do formy, na dně propícháme vidličkou a pečeme dozlatova. Poté necháme vychladnout.
 - 
                                3
Ohřejeme mléko, přimícháme k němu žloutky, cukr a mouku. Směs přivedeme v hrnci k varu a když zhoustne, přidáme vanilkový extrakt a přes hrnec dáme fólii.
 - 
                                4
Korpus pokryjeme vychladlou náplní, ozdobíme jahodami a marmeládou.