Základní pizza
Suroviny
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 150 g Mozzarella
 - 375 ml Voda pitná
 - 250 ml Protlak rajčatový
 - 2 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 hrst Oregano sušené
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
 - Sacharidy 138 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 34.7 mg
 - Draslík 77.5 mg
 - Vláknina 12537.2 mg
 - Vitamín A 12537.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vlažné vodě, 375 ml, smícháme droždí a cukr. Necháme vykynout.
 - 
                                2
Spojíme olej, sůl a mouku, uděláme důlek a vlijeme kvásek.
 - 
                                3
Zpracujeme na hladké těsto, přikryjeme a necháme v teple min. 45 minut kynout, až bude mít dvojnásobný objem.
 - 
                                4
Rozválíme na čtyři placky o průměru 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem a zvedneme kraje. Rajčatové pyré, prolisovaný česnek, sůl a pepř, smícháme, potřeme pizzy, posypeme oreganem a sýry, kraje olejem.
 - 
                                5
Pečeme 15 minut dozlatova.