Koláč s masovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 90 g Olej rostlinný
  • 35 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 155.8 mg
  • Draslík 505.3 mg
  • Vláknina 7431.8 mg
  • Vitamín A 7431.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse necháme na teple vzejít kvásek z droždí, špetky cukru, lžičky vlažného mléka a lžičky mouky. Když kvásek vzejde, přidáme mouku, čtyřicet gramů oleje, špetku soli, patnáct ml vlažného mléka se žloutkem a ze směsi vypracujeme vláčné a pružné těsto, které necháme vykynout.

  • 2

    V mezičase na třiceti gramech oleje orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme umleté maso z kuřecích prsou, osolíme, opepříme a smažíme za neustálého míchání a dbáme, aby se z masa nedělaly hrudky. Poté směs podlijeme jednou sběračkou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Do směsi vmícháme dvacet ml mléka, v němž jsme rozšlehali vejce a dále směs na mírném plameni mícháme, až se tekutina zredukuje.

  • 3

    Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty o tloušťce asi tři milimetry. Jeden plát položíme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli dvaceti gramy oleje, a okraje přeložíme přes kraj plechu. Na plát rozetřeme náplň, okraje těsta přes ni přehneme, položíme druhý plát a potřeme rozšlehaným bílkem. Těsto propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud těsto nezezlátne.

  • 4

    Koláč naporcujeme a podáváme teplý se salátem.

Komentáře k receptu