Hroznový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 56.9 mg
 - Draslík 365.9 mg
 - Vláknina 6320 mg
 - Vitamín A 6320 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát. Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy), omytým hroznovým vínem a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu.
 - 
                                2
Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.