Mleté maso pečené s pohankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1577 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 89 mg
 - Draslík 515 mg
 - Vláknina 8589 mg
 - Vitamín A 8589 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Krátce podusíme a přendáme do pekáčku. Přidáme vepřovou krev, česnek, majoránku, zalijeme vodou, přimícháme pohanku a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.