Kynuté pivní preclíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 3055 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 288.8 mg
 - Vláknina 7808.1 mg
 - Vitamín A 7808.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
 - 
                                2
Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou.