Koláč s hruškovými povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 162.4 mg
 - Draslík 142.9 mg
 - Vláknina 2191.7 mg
 - Vitamín A 2191.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, cukr, přidáme 250 gramů změklého másla, žloutky a přilijeme kvásek. Zalijeme zbylým mlékem a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.
 - 
                                3
Plech potřeme tukem, rozprostřeme na něj vykynuté těsto a necháme ještě pár minut kynout. Na těsto navrstvíme hrušková povidla a vložíme plech do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Koláč vyjmeme, posypeme skořicovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.